Mijn bagage

Sinds augustus 2013 werk ik tijdelijk weer in Meppel. Het is alweer lang geleden dat ik in Meppel ben geweest. Af en toe rijd ik niet direct mijn kantoor, maar rijd ik nog even door Meppel. Even langs mijn ouderlijk huis, het zwembad en ander plekken waar veel herinneringen liggen. En natuurlijk kom ik ook langs Stad en Esch, voor mij natuurlijk nog altijd de RSG. Als ik dan even voor het gebouw stil sta komen er heel veel herinneringen naar boven. En dan bedenk ik me wat ik heb ik eigenlijk meegenomen van Stad en Esch.

Het was een grote stap van de Koningin Beatrix school naar de RSG. Ik herinner me het nog goed, het zeulen met een grote tas vol met boeken. Tegenwoordig zal dat wel anders gaan, misschien alleen nog een iPad? Over computers gesproken, mijn liefde voor computers, programmeren is ontstaan op school. Samen met vrienden een clubje “Optisoft” opgericht en samen programmaatjes maken. Elke gelegenheid aanpakken om maar in het computerlokaal te kunnen werken. Zoals bijvoorbeeld met een les van maatschappijleer om grafieken te maken over de Amerikaanse Beurs.

 IMG_2809

Sinds die tijd is er eigenlijk niet heel veel veranderd. Ik vind het ontwikkelen van software nog steeds erg leuk en onlangs ben ik een project (www.codingstuff.org) gestart om leerlingen aan te moedigen om te gaan programmeren.

Ook een aantal verhalen, opmerkingen en anekdotes van leraren zijn me bij gebleven. Zoals bijvoorbeeld de JBF-methode van de heer Huizinga, docent Wiskunde. Deze op z’n Jan-Boeren-Fluitjes methode pas ik nog regelmatig toe. En nu ik ook wat ouder wordt, moet ik nog weleens denken aan de natuurkunde lessen van de heer Gorter. “Naar mate je ouder wordt en je bent bijziend, worden je ogen steeds beter (Les Optica)”. En warempel, het is echt zo!!

En natuurlijk de reisjes naar Triër en Parijs ook erg leuk en interessant. Maar de mooiste reis was toch de reis naar Siberië in het laatste jaar van de RSG. Samen met een aantal klasgenoten hebben we deelgenomen aan een Computerkamp in Novosibirsk. Een avontuur om nooit te vergeten. Al met al heel wat bagage meegenomen vanuit Stad en Esch!

 

Henk

 

PS: Dit verhaal is geschreven voor de verhalenwedstrijd van Stad en Esch te Meppel.

Posted in School.